top of page

Electric vehicles days 2021

Фотографија од особе Nikola Simić (2).jpg

Na Novosadskom sajmu je 9. i 10. septembra održana manifestacija "Electric Vehicle Days" na kojoj su predstavljena najnovija dostignuća na polju razvoja električnih automobila i uopšte elektromobilnosti.

 

Organizatori ove prestižne manifestacije su kompanija Ninamedia i Fakultet tehničkih nauka, Univerzitet u Novom Sadu, u saradnji sa RTS-om kao medijskim partnerom.

 

Događaj je osmišljen i realizovan kao interaktivno iskustvo koje je okupilo vodeće kompanije iz oblasti automobilske industrije, proizvođače komponenti, delova i softvera za automobilsku industriju, punjača i prateće infrastrukture za električna i hibridna vozila. Panele su predstavljala najpoznatija imena iz sfere automotiv industrije iz regiona, vrhunski stručnjaci, kao i studenti.

 

Na događaju su bili prisutni predstavnici državnih, lokalnih i regionalnih institucija povezanih sa predmetnom oblašću, kao i predstavnici kompanija koji imaju iskustvo odnosno planiraju uvođenje rešenja, bazirane na elektromobilnosti, u svoje poslovanje.

 

EV days su imali izlagački deo kao i konferenciju organizovanu u nekoliko panela što je posetiocima pružilo priliku da se upoznaju sa celinama koji prate životni put električnih i hibridnih vozila. Svoje iskustvo i znanje kroz panel diskusije i key-note predavanja, podelili su govornici iz najvećih svetskih organizacija koja se tiču najnovijih tehnologija vezanih za električna i hibridna vozila.

 

Docent dr Luka Strezoski, šef Katedre ze elektroenergetiku i primenjeno softversko inženjerstvo izlagao je u okviru panela 1 -  PUNJENJE ZA ODRŽIVU BUDUĆNOST - TEHNOLOGIJE PUNJENJA I IZAZOVI, gde je govorio o izazovima koje velika količina električnih automobila unosi u vođenje i rad elektroenergetskih sistema, kao i o rešenjima za prevazilaženje ovih izazova.

Sažetak izlaganja dr Luke Strezoskog moguće je pročitati na sledećem linku: https://www.pressreader.com/serbia/blic/20210912/281754157444256 

Фотографија од особе Nikola Simić.jpg
bottom of page